2025 m. rugpjūčio 13 d., trečiadienis

Orkaitėje užkepti Nachos

Užmačiau receptą ir pabandžiau. Mūsų šeimai labai patiko. Gaminimas nesudėtingas, turint paruoštukus (ar likutį mėsos iš pietų) pasigamina tikrai greitai, be to tiek mėsą tiek priedus galima naudoti kokius tik mėgstame. Galima apšlakstyti padažu (paprastai gaminame be jo), taip pat puikiai tinka gvakamolės padažas.
Galima pasigaminti ir nemėsišką variantą: vietoje mėsos dedame virtus ir apkeptus avinžirnius, keptą moliūgą ir batatus. Kaip matote, improvizacijai čia yra vietos, galima naudoti įvarius ingridientus, kokius tik mėgstame.


1 pakelis kukurūzų traškučių (naudojau "Santa Maria" Nachos Original)
400g maltos jautienos
2 skiltelės česnako
400g konservuotų pomidorų
1 valg. šaukšto tako prieskonių mišinio
4 valg. šaukštų taco padažo
400g konservuotų juodųjų pupelių
paprikos
300g tarkuoto sūrio (fermentinio/mocarelos/čederio)
100g konservuotų kukurūzų

Patiekiant:
pomidoras
jalapenai
avokadas (jei naudosime)

Padažui (jei naudosime):
100 g grietinės
1/4 vnt. citrinos
1/2 arb. šaukštelio česnako miltelių




Į sausą keptuvę įspaudžiame česnako skilteles ir pakepinkite 10-20s. Sudedame maltą jautieną ir pakepame. Supilame smulkintus konservuotus pomidorus, sudedame prieskonius, padažą. Patroškiname kol nugaruoja skystis. Sudedame nusunktas ir nusausintas pupeles ir dar kelias minutes pakepame.
Papriką supjaustome ir apkepame.
Orkaitei tinkamame inde (naudojau skardą) paskleidžaime nachos traškučius.
Ant traškučių užbarstome trečdalį sūrio. Ant jo dedame mėsos ir pupelių padažą, keptą papriką, užbarstome konservuotus kukurūzus. Ant viršaus užberiame likusį sūrį.
Nachos kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 5-6 minutes (kol sūris išsilydys).

Kol nachos kepa, pomidorą (ir avokadą) supjaustome kubeliais, jelapeną - griežinėliais.
Padažui į grietinę įspaudžiame citrinos sultis, suberiame česnako miltelius ir išmaišykite.

Ant iškepusių nachos užberiame pomidorus (avokadą) ir jelapenus. Apšlakstome grietinės padažu (jei naudojame). Tiekiame iškart.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą