2018 m. gegužės 31 d., ketvirtadienis

Sūrūs sausainiai

Labai paprastai ir greitai pagaminami norimo dydžio ir norimo skonio sausainiai užkandžiams. Receptas iš čia. Šį kartą gaminau stačiakampius su druska ir lazdeles su česnako granulėmis. Nuo pastarųjų visą vakarą jauniausias sūnus atsitraukti negalėjo. Tai liudija, kad sausainiai labai gardūs. Galima sausainius panaudoti ir sumuštinukams tarkime su rūkyta lašiša ar sūrio rutuliukais.



Tešlai:
275 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
100 g minkšto sviesto
120 ml pieno

Viršui:
1 mažo kiaušinio
pabarstymui: druskos / česnako granulių / raudonosios paprikos miltelių / kmynų / čiobrelių


Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Sudedame mažais gabalėliais pjaustytą sviestą, įpilame pieno. Gerai išminkome tešlą (gali pasirodyti, kad miltų mažai, bet nenustokite minkyti, tešla gausis super minkšta ir nelips prie rankų). Kočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir pjaustome norimo dydžio ir formos sausainiukus. Juos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Patepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome mėgstamais prieskoniais.
Kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.




Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą