2018 m. gegužės 19 d., šeštadienis

Tortas "Svajonė"

Šį kartą mane "nupirko" torto pavadinimas, kurį radau čia. Kaip pasakiau vyrui, kad jo gimtadieniui kepsiu tortą tokiu pavadinimu jis manęs ramia veido išraiška paklausė: "ar tai mano svajonė?" Ir čia jis mane užklupo netikėtai, netekau žado :) bet vis gi surizikavau. Tortas įdomus, man patiko (tiesa netapo vyro mėgstamiausiu). Pagaminamas nesunkiai, o ingridientai labai tinka vienas su kitu. Vienintelis dalykas kurį gal kitą kartą pakeisčiau tai labiau drėkinčiau biskvitus.




Biskvitams:
6 kiaušiniai
270 g cukraus
225 g miltų
50 g graikinių riešutų
70 g džiovintų abrikosų
30 g aguonų

Biskvitų sulaistymui:
100 ml šilto vandens
100 g cukraus

Kremui:
385 g karamelizuoto sutirštinto pieno (Rududu)
200 g minkšto sviesto
300 g riebios (apie 30%) grietinės



Kepame biskvitą.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame juos su 135 g cukraus iki baltumo. Atskirai plakame baltymus, kai pradeda putoti po truputį beriame cukrų tol, kol sunaudosime visą cukrų ir baltymai išsiplaks iki standumo.
Atsargiai sujungiame plaktus trynius ir baltymus mentele arba šaukštu, atliekant kuo mažiau judesių, kad išleistume kuo mažiau oro. Per du kartus įsijojame miltus, maišome labai atsargiai, labiau ne ratu o iš apačios į viršų. Į pabaigą suberiame smulkintus graikinius riešutus, smulkintus džiovintus abrikosus ir aguonas, vėl keliais judesiai išmaišome, kad priedai pasiskirstytų.
Kepimo formos dugną (naudojau 26 cm skersmens atsegamais kraštais) išklojame kepimo popieriumi ir paskirstome joje paruoštą tešlą taip pat atsargiai, kad tešla liktų porėta. Kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min., patikriname mediniu pagaliuku, ar biskvitai iškepė. Iškepusį išimame iš orkaitės pilnai atvėsiname, nupjauname iškilusią biskvito dalį, kad gautume tortą lygiu paviršiumi ir perpjauname biskvitą į tris dalis. Nupjautą dalį sutrupiname ir naudosime tortui papuošti.

Biskvito sulaistymui.
Į šiltą vandenį suberiame cukrų ir maišome kol cukrus ištirps.

Paruošiame kremą.
Kambario temperatūros sviestą išsukame iki baltumo, įdedame karamelizuotą sutirštintą pieną ir maišome, kol masė taps vienalytė. Tada sudedame grietinę ir vėl išmaišome.

Surenkame tortą.
Ant torto padėklo sudedame pirmą biskvito lakštą, sulaistome jį sirupu, sudedame apie 4-tą dalį kremo, ant viršaus antrą biskvitą, jį suvilgome, tada vėl kremo, ant viršaus trečią biskvito lakštą, jį taip pat suvilgome ir aptepame tortą kremu. Galima palikti kremo puošybai. Torto šonus ir dalį viršaus apklijuojame paruoštais biskvito trupiniais, vidų puošiau su likusiu kremu, galima užberti tarkuoto šokolado, galima kapotais graikiniais riešutais, galima palikti "nuogą", čia jau kaip širdis geidžia.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą