2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis

Bulvės švediškai

Šių bulvių kepimo receptą nusižiūrėjau čia, labai sužavėjo išvaizda. Darbo su bulvėmis truputį yra, bet norint jas išsikepti kažkaip kitaip ir sužavėti ragautojus šis receptas tikrai tinka.


šviežių vidutinio dydžio bulvės
aliejaus

3 valg. šaukštų sviesto
4 valg. šaukštų aliejaus
4 skiltelių česnako
žiupsnis druskos
žiupsnis juodųjų pipirų


Šviežias bulves gerai nuplauname. Kaip lengvai ir paprastai supjaustyti bulves galima paskaityti ir pažiūrėti čia.
Bulves iš visų pusių aptepame šlakeliu aliejaus. Išdėliojame ant kepimo popieriumi ar folija išklotos kepimo skardos. Kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Per šį laiką prikaistuvyje sumaišome sviestą, aliejų ir labai smulkiai sukapotas česnako skilteles. Pakaitiname ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps, o česnakas ims skleisti aromatą.
Praėjus pirmosioms 15 kepimo minučių, išimame bulves iš orkaitės. Šepetėliu aptepame jas maždaug puse pasiruošto sviesto ir aliejaus mišinio. Peiliu atsargiai šiek tiek praskleidžiame griežinėlius, kad šio mišinio patektų ir į tarpelius. Dedame skardą atgal į orkaitę ir kepame dar apie 20 min.
Praėjus šiam laikui, dar kartą pakartojame tą patį: apšlakstome bulves likusiu aliejaus ir sviesto mišiniu. Vėl stengiamės, kad jo patektų tarp bulvių griežinėlių. Apibarstome žiupsneliu druskos ir pipirais. Kepame dar 20–30 minučių, kol bulvės bus gražios aukso spalvos. Iškepusios bulvės turi būti apskrudusios ir traškios išorėje, o viduje – minkštos.


Skanaus!

2 komentarai:

  1. Nekantrauju išbandyti! Ačiū už puikų tinklaraštį!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu, kad žmonės skaito mano tinklaraštį ir gamina, ačiū Jums! :) Linkių skanių bandymų :)

      Panaikinti