2013 m. gegužės 18 d., šeštadienis

Morengai su šokoladu

Iki tol, kol išmokau kepti morengus reikėjo tikrai nemažai laiko ir pastangų, užtat dabar, kai jau moku juos kepti darau tai labai dažnai. Gaminimu reikia tik kiaušinių ir cukraus (ir aišku mikserio bei orkaitės), o desertas nuostabus. Dar galima pagardinti juos įvairiais pertepimais, šį kartą su šokoladu :)


2 baltymai
100 g cukraus pudros
žiupsnelio druskos
50 g pieninio šokolado


Baltymus kruopščiai atskiriame nuo trynių, įberiame žiupsnelį druskos. Išplakame iki standžių putų, kad apvertus dubenį baltymai neiškristų. Po truputį dedame cukraus pudros ir kiekvieną kartą išplakame. Kepimo skardą užklojame kepimo popieriumi ir konditeriniu švirkštu formuojame sausainiukus. Kepame iki  100ºC  įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Iškeptus paliekame pravertoje orkaitėje. Palaukiame, kol atvės ir tik tada nuimame nuo popieriaus.
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Paimame vieną morengą, jo apačią ištepame lydytu šokoladu ir priglaudžiame kitą Paliekame šokoladui sustingti.


Skanaus!



1 komentaras: