2013 m. balandžio 11 d., ketvirtadienis

Pikantiškos juostelės

Ir vėl eilinį katrą apsilankius Aguonėlės tinklaraštyje išbandžiau šias juosteles. Mėgstu aš mielinę tešlą ir kepinius iš jos, o dar su česnaku, tobula :)



Tešlai:
250 g miltų
3-4 g sausų mielių
1 arb. šaukštelio druskos
25 g alyvuogių aliejaus
160 g vandens

Įdarui:
4 česnako skiltelių
2 valg. šaukštų saulėgrąžų aliejaus
petražolių, krapų


Miltus susimaišome su druska ir sausomis mielėmis. Vandenį sumaišome su aliejumi ir skystą masę pilame į miltų mišinį. Užminkome vienalytę tešlą ir uždengus paliekame apie 1 val pakilti. Lengvai persiminkome ir suformavus kamuoliuką paliekame dar 10 min. Tuo tarpu paruošiame įdarą: į dubenėlį įpilame aliejaus, česnaką sutriname, įdedame mėgstamus prieskonius pagal skonį – petražoles, krapus.
Tešlą iškočiojame į stačiakampį. Ant jos paskleidžiame įdarą ir perlenkiame viską per pusę. Susipjaustome norimo dydžio juostelėmis ir susukame, jas sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paliekame tarpelius ir uždengus dar paliekame apie 15 min. Kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą