2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

Chyčin

Chyčin - kaukazo virtuvės patiekalas. Receptu viename rankdarbių forume pasidalino Tamara iš Adygėjos (Majkopo), o aš jį gavau  iš savo sesers.  Didelis ačiū Jai už tai. Įdarą manau galima keisti pagal skonį, tarkim galėtų būti bulvių košė su lašišos skonio sūreliu ar bulvių košė su varške ir špinatais, tik aišku tai jau nebebus tikri chyčinai, bet tikrai yra galimybė eksperimentuoti ir skonį pataisyti pagal save. Blynelių iš nurodyto kiekio pagaminama 12-14 vnt., kurių dalį galima užšaldyti. Puikiai tinka pusryčiams ar vakarienei. 



Tešlai:
3 stiklinės miltų
1 ½ stiklinės karšto vandens
½ arb. Šaukštelio druskos
7 g sausų mielių

Įdarui:
apie 500 g bulvių
druskos, juodųjų pipirų
185 g lydyto sūrio kumpio skonio


Iš tešlos ingridientų suminkome tešlą ir paliekame ją pakilti kol ruošime įdarą.
Bulves išverdame, be pieno ir sviesto sutriname juos į košę. Į karštą košę įdedame lydytą sūrį ir prieskonius. Viską gerai išmaišome.
Tešlą padaliname į 12-14 dalių. Kiekvieną dalį iškočiojame (padarome blynelį), į vidų dedame įdaro, sujungiame kraštus ir vėl truputį pakočiojame. Kepame įkaitintoje keptuvėje, aliejuje iš abiejų pusių. Galima iš karto pasidaryti daugiau ir užšaldyti. Jeigu norime kepti užšaldytus, tai jų atitirpinti nereikia, tiesiog dėti į keptuvę ir kepti.


Skanaus!

2 komentarai: