Receptas
Tešlai:
3 kiaušiniai
200g sviesto
130g cukraus
100g juodojo šokolado
100g pieniško šokolado
100g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
3 kiaušiniai
200g sviesto
130g cukraus
100g juodojo šokolado
100g pieniško šokolado
100g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Varškės kremui:
400g kreminės varškės
250g maskarponės sūrio
2 kiaušiniai
100g cukraus
2 valg. šaukštų kukurūzų krakmolo
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
400g kreminės varškės
250g maskarponės sūrio
2 kiaušiniai
100g cukraus
2 valg. šaukštų kukurūzų krakmolo
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
Sulaužytą šokoladą ir kubeliais pjaustytą sviestą sudedame į dubenį ir ištirpiname garų vonelėje, kad masė būtų vientisa. Atidedame šiek tiek atvėsti, kad būtų šilta, bet ne karšta. Kiaušinius su cukrumi išplakame iki purios ir šviesios masės (plakti ne trumpiau kaip 4 min.). Atvėsusį šokoladinį kremą per kelis kartus įmaišome į kiaušinių plakinį, kaskart švelniai išmaišant mentele. Per kelis kartus įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kaskart švelniais judesiais išmaišant, kad neliktų gumuliukų.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi (naudojau 30x19cm formą). Sukrėčiame šiek tiek daugiau nei pusę šokoladinės masės.
Ruošiame tvarškės kremą.
Į dubenį dedame maskarponės sūrį, kreminę varškę, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, krakmolą, vanilinį cukrų ir gerai išmaišome elektriniu plakikliu iki vientisos konsistencijos.
Paruoštą varškės masę atsargiai supilame ant šokoladinės tešlos sluoksnio.
Likusią šokoladinę masę šaukšteliu išdėliojame ant varškės sluoksnio. Nebūtina dėti tolygiai, galite palikti tarpus, taip susiformuos raštas.
Braškes nuplauname, gerai nusausiname ir jei reikia supjaustome. Jas išdėliojame ant pyrago viršaus.
Kepame iki 180ᵒC įkaitintoje orkaitėje (kaitinimo "viršus+apačia" funkcija) apie 1val. Pyragui iškepus paliektame jį 10 min. uždarytoje orkaitėje, tada šiek tiek praveriame orkaitės dureles ir po 30 min. pyragą išimame iš orkaitės. Leidžiame visiškai atvėsti, kad pyragas galutinai sutvirtėtų.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi (naudojau 30x19cm formą). Sukrėčiame šiek tiek daugiau nei pusę šokoladinės masės.
Ruošiame tvarškės kremą.
Į dubenį dedame maskarponės sūrį, kreminę varškę, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, krakmolą, vanilinį cukrų ir gerai išmaišome elektriniu plakikliu iki vientisos konsistencijos.
Paruoštą varškės masę atsargiai supilame ant šokoladinės tešlos sluoksnio.
Likusią šokoladinę masę šaukšteliu išdėliojame ant varškės sluoksnio. Nebūtina dėti tolygiai, galite palikti tarpus, taip susiformuos raštas.
Braškes nuplauname, gerai nusausiname ir jei reikia supjaustome. Jas išdėliojame ant pyrago viršaus.
Kepame iki 180ᵒC įkaitintoje orkaitėje (kaitinimo "viršus+apačia" funkcija) apie 1val. Pyragui iškepus paliektame jį 10 min. uždarytoje orkaitėje, tada šiek tiek praveriame orkaitės dureles ir po 30 min. pyragą išimame iš orkaitės. Leidžiame visiškai atvėsti, kad pyragas galutinai sutvirtėtų.
Atvėsusį laikome šaldytuve.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą