2025 m. liepos 1 d., antradienis

Galetė su sūrio įdaru ir braškėmis

Maksimaliai bandau išnaudoti braškių sezoną... Šiandien dar vienas paprastai pagaminamos ir labai skanios galetės receptas. Mums patiko. Be to (kaip įprastai) uogas galima keisti į kitas pagal sezoną, skonį, norą :)
Receptas iš Ant medinės lentelės



Tešlai:
200g miltų
2 valg. šaukštų cukraus

žiupsnelio druskos
130g šalto sviesto
50ml kefyro

Įdarui:
150g kreminio sūrio
2 valg. šaukštų cukraus pudros
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
1 valg. šaukštų citrinų sulčių
1 kiaušinio trynio
300g braškių

Viršui:
pieno ir cukraus arba saujelės migdolų riekučių



Tešlos paruošimas
Dubenyje sumaišome miltus, cukrų ir druską. Sudedame šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai. Į trupinius supilame kefyrą. Sumaišome tešlą.
Suformuojame iš jos rutulį, susukame į maistinę plėvelę ir palaikome šaldytuve 30 min.

Įdaro paruošimas
Dubenėlyje sumaišome sūrį, cukrų ir vanilinį cukrų, citrinos sultis ir kiaušinio trynį iki vienalytės konsistencijos.
Braškes supjaustome.

Galetės suformavimas ir kepimas
Atvėsintą tešlą perkeliame ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus lakšto. Iškočiojame į maždaug 28 cm skersmens apskritimą. Paimame 22 cm skersmens indą/lėkštę ir, išcentravę pagal iškočiotos tešlos lakštą, uždedame ant viršaus ir šiek tiek įspaudžiame, – taip lengvai matysime, kiek plačiai ir kur turime paskleisti įdarą.
Sudedame įdarą, paskirstome apskritimo plote. Išdėliojame braškes.
Tešlos kraštus užlenkiame į vidinę galetės pusę.Pienu aptepame tešlos kraštelius. Apibarstome cukrumi arba migdolų riekutėmis.
Kepame iki 180ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje (režimas viršus apačia) apie 50 min., kol tešla bus gražiai auksinės spalvos.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą