1000 g cukraus
5 citrinų sulčių
4 šakelių šviežių mėtų
Mėlynes nuplauname,
ir suberiame į didelį nerūdijantį puodą, supilame cukrų. Išspaudžiame citrinų
sultis ir supilame ant uogų. Uogas su cukrumi truput į patriname, kad išsiskirtų
uogų sultys. Užkaičiame ant vidutinės ugnies ir tada padidiname ugnį ir nuolat
maišant verdame 20-25 minučių. Jei reikia nugriebiame atsiradusias putas.
Uogienė gali bet kada „išbėgti“, todėl nuolat maišome.
Kai uogienė ims
tirštėti (pradės „spjaudytis“), ugnį sumažiname ir verdame dar 10 minučių. Kol
uogienė verda, šaldiklyje atšaldome metalinį šaukštą. Jį naudosime patikrinti,
ar uogienė jau reikiamo tirštumo. Taigi ant atšalusio šaukšto užpilame uogienės
ir 3-4 min. dedame į šaldytuvą. Ištraukus ir palenkus šaukštą, uogienė turėtų
būti sustingusi. Jei ne, dar verdame.
Kai uogienė jau išvirė,
nuimame nuo ugnies ir į dedame šviežių mėtų šakeles. Palaikome jas apie 3 minutes,
išmaišome ir paragaujame. Ataušusios uogienės ir mėtų skonis bus švelnesnis.
Jei reikia, mėtas palaikome ilgiau, po to išimame lauk. Uogienę supilame į
sterilizuotus stiklainius, užsukame dangteliais. Laikome sausoje, vėsioje
vietoje.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą