100 g sviesto
180 g miltų
1 arb. šaukštelio kario prieskonių
1 arb. šaukštelio paprikos miltelių
½ arb. šaukštelio druskos
80 ml alaus
30 g sūrio
Sausainių viršui:
1 kiaušinis
1 valg. šaukšto aguonų
1 valg. šaukšto sezamo
1 valg. šaukšto paprikos miltelių
1 arb. šaukštelio kmynų
žiupsnelio druskos
Miltus suberiame į indą, sumaišome su kario ir
paprikos milteliais bei druska. Šaltą sviestą vis padažydami į miltus
sutarkuojame burokine tarka. Miltus pamaišome peiliu, kad sviestas visas
apsiveltų miltais. Atmatuotą reikiamą kiekį alaus pilame į miltus ir greitai
maišome. Jei atrodys kad masės dalys nelimpa ir pernelyg sausa, įpilame dar
alaus. Viską sumaišome ir ranka suspaudžiame į vientisą gumulą, kurį keletą
kartų švelniai paminkome, bet tik tam, kad viskas
sukibtų. Jei tešla labai sušilo, paliekame ją šaldytuve, kad atvėstų.
Tešlą iškočiojame stačiakampio formos, jį
mintyse sudaliname į tris dalis, vidurį pabarstome tarkuotu sūriu ir užklojame
jį tešla iš dešinės ir kairės pusių. Tada pasukame tešlą 90º kampu ir vėl
pakartojame tą patį – iškočiojame vidurį pabarstome, abi puses užklojame.
Kiaušinį skirtą sausainių viršui paplakame,
visus kitus sausus ingridientus atskirame inde sumaišome. Paruoštą tešlą
iškočiojame, ištepame jos paviršių kiaušiniu, pabarstome sausu mišiniu,
nesmarkiai delnu paspaudžiame, kad sėklos priliptų. Supjaustome norimo dydžio ir
formos sausainiais. Sudedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos iki
kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą