2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Pica

Kažkurią dieną internete aptikau konkursą "Kepinių akademija" ir pasiryžau sudalyvauti. Pagal pirmą pamoką reikėjo gaminti picos tešlą. Sunku tikrai nebuvo, tik skonis anksčiau gamintų man patiko labiau, gal dėl to, kad visose kepiniuose kur yra soda, tai aš labai jaučiu jos skonį?, kitą kartą ją tikrai pakeisčiau kepimo milteliais. Jei kas norėtų balsuoti (ne tik už mano įkeltus receptus, bet ir kitų dalyvių) tai receptus rasite čia.



70 g margarino
apie 300 g miltų
1 valg. šaukšto aliejaus
1 arb. šaukštelio sodos
125 g grietinės
¼ st. vandens


Ant nedidelės ugnies ištirpiname margariną, paliekame atvėsti. Grietinę sumaišome su soda. Miltus išsijojame, į juos pilame ištirpintą margariną, grietinę sumaišytą su soda, aliejaus, vandnes, maišome ir minkome tešlą, miltų dedame tiek, kad tešla neliptų prie rankų.
Stalviršį pabarstome miltais ir iš paruoštos tešlos plonai iškociojame du picos padus. Patepame picos padus aštriu pomidorų padažu ant vieno pado viršaus dedame plonai pjaustytos dešros, mocarellos sūrio, pomidorų; ant antro – tarkuoto fermentinio sūrio, virtos vištienos ir marinuotų agurkėlių. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą