2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis

Sausainiai su karamele ir žemės riešutais

Šių labai skanių ir labai išvaizdžių sausainių receptą radau čia. Įvairių skonių derinys šiuose sausainiuose yra puikus! Riešutų ir karamelės masė gaunasi kieta(tokia ir turi būti), todėl reikia saugoti dantis ;)
Šiais metais tai bus paskutinis įrašas mano tinklaraštyje taigi linkiu Jums, mieli skaitytojai, gerų, darbingų, derlingų ir šiltų Naujųjų 2014 Metų! Tegul Jūsų svajonės virsta realybe, su Šventėmis :)



Tešlai:
150 g sviesto
250 g miltų
5 valg. šaukštų cukraus pudros
1 kiaušinis
16 g vanilinio cukraus
1 apelsino žievelių
žiupsnelio druskos

Karamelei:
¾ stiklinės cukraus
250 - 300 g žemės riešutų (galima ir sūdytų)
galima įdėti dar medaus, kad karamele būtų minkštesnė


Minkštą sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi išsukame iki purumo, įmušame kiaušinį, dar paplakame. Įberiame mitus su žiupsneliu druskos ir viską išmaišome iki vienalytės konsistecijos. Pabaigoje įdedame nuo apelsino nutarkuotas žieveles. Paruoštą tešlą paliekame šaldytuve apie 30 min.
Po to iš atšaldytos tešlos iškočiojame apskritimą apie 4 mm storio ir išspaudžiame norimos formos sausainiukus. Išdėliojame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Ataušiname.

Keptuvėje ištirpiname cukrų visą laiką maišant (iš pradžių sušoks į gabalus, bet po to pradės lydytis ir karamelizuotis). Kai cukrus ištirps sumažinti ugnį ir įberti riešutus, išmaišyti. Labai greitai dedame po šaukštelį paruoštos karameles ant iškepto sausainio ir paliekame ataušti. Jei keptuvėje karamele greitai sukietės, reikia ją vėl pašildyti (tik atsargiai, kad nesudegtų).



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą