2012 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

Eglutės dekoracijos

Labai laiku internete radau eglutės dekoracijų gamybos proceso įrašą, nes turiu du darželinukus, kuriems reikėjo į darželį atsinešti žaisliukų, eglutei puošti. Taigi man užmaišius tešlą su vaikais užsiraitojome rankoves ir kibome į darbą. Vaikams labai patiko gamybos procesas; tešla labai maloni, tad jei kažkas nesigavo, o nesigaudavo gan dažnai :) tai be problemų galima buvo sulipdyti iš naujo. Dar įdomesnis užsiėmimas vaikams buvo užverti žaisliukus ant kaspinėlių. Kiekvienas į savo grupę nunešė padarytus žaisliukus, kai kuriuos iš jų papuošė grupės vaikų fantazija. Puikus ir naudingas darbas Kūčių bei Kalėdų belaukiant :)



280 g (240 ml) geriamosios sodos
70 g (120 ml) kukurūzų krakmolo
180 ml vandens


Geriamąją sodą ir krakmolą suberiame į puodą, supilame vandenį ir maišant kaitiname. Užviriname ir nuolat maišydami verdame, kol tešla sutirštės (kol ranka bus sunku pamaišyti). Nuimame nuo ugnies ir atvėsiname (puodą uždengiame dangčiu, kad tešlos paviršius neapdžiūtų).
Tada iškočiojame iki maždaug 5 mm storio lakštą. Išpjauname norimos formos dekoracijas. Galima naudoti sausainių formeles, stiklines, kamštelius ar kt. Galima ant tešlos įspausti kokius nors ornamentus. Skylutes žaisliukams pakabinti išpjauname plastikiniu geriamuoju šiaudeliu. Po kiekvieno panaudojimo, šiaudelyje likusį tešlos gabaliuką išpučiame.
Džioviname iki 800C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val. (orkaitę nustatome ties malūnėlio funkcija). Po 45 min. reikia juos apversti.
Paruoštus žaisliukus galima nudažyti guašu ar akriliniais dažais ir nulakuoti, kad ilgiau laikytųsi.
Kiekvienam užrišame kaspinėlius ir kabiname ant eglutės.



Smagių akimirkų, gerų ir ramių Švenčių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą