2024 m. vasario 4 d., sekmadienis

Sveikuoliški sausainiai su riešutais

Receptas iš knygos "Didžioji nesaldžių, sočių ir kitų gardžių kepinių knyga" aut. Jurgita Vaskel. Sausainiai, kuriuos valgai ir sąžinė negraužia...


140g žemės riešutų (naudojau kepintus ir sūdytus)
40g migdolų
20g lazdynų (naudojau anakardžio)
50g razinų (galima 25g razinų + 25g džiovintų spanguolių)
50g džiovintų datulių be kauliukų
1-2 valg. šaukštų sėklų (naudajau po 1 valg. šaukštus saulėgrąžų ir moliūgų sėklų)
50g kokosų drožlių
6 valg. šaukštų vandens




Viską (išskyrus kokosų drožles ir vandenį) sudedame į blenderį ir susmulkiname. Sudedame kokoso drožles, įpilame vandens ir viską gerai išmaišome.
Šlapiomis rankomis formuojame blynelius, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 8-12 min.
Gaunasi maždaug 14 labai skanių sausainių!



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą