2020 m. rugpjūčio 22 d., šeštadienis

Turkiška duona keptuvėje

Labai paprasti ingridientai, labai paprastas gaminimas ir skonis puikus. Receptą radau čia. Kaip česnako fanatė kitą kartą į tešlą būtinai subersiu česnako granulių ar žolelių, kad duona gautų sodresnį skonį.



400 g miltų
250 ml kefyro
1 arb. šaukštelio valgomosios sodos
1 arb. šaukštelio druskos




Miltus sumaišome su soda ir druska, persijojame. Supilame kefyrą, suminkome tešlą (kad mažiau liptų prie rankų jas galima sutepti aliejumi). Paruoštą tešlą 10 min. dedame į šaldytuvą.
Atšalusią tešlą padaliname į 5 dalis. Kikekvieną dalį iškočiojame, subadome šakute ir kepame sausoje įkaitintoje keptuvėje ant mažos ugnies iš abejų pusių kol gražiai apskrus.
Galima valgyti dar šiltus sutepus sviestu, ar jau ataušusius. Puikiai tinka prie sriubos, ar sumuštiniams.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą