2019 m. balandžio 4 d., ketvirtadienis

Nutella tortas

Mėgstantiems riešutų kremą Nutella tortas tikrai patiks (receptas iš čia).



Ingridientai:

Biskvitui:
6 kiaušiniai
4/5 stiklinės cukraus (150 g)
2/5 stiklinės miltų (65 g)
1/4 stiklinės kakavos miltelių (25 g)
100 g maltų lazdynų riešutų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Biskvitų sulaistymui:
50 ml arbatos
50 ml cukraus

Kremui:
330 ml  riebios grietinėlės
250 g mascarpone sūrio
350 g Nutella riešutų kremo

Glajui:
100 g pieninio šokolado
2 valg. šaukštų pieno
2 valg. šaukštų sviesto


Kepame biskvitą:
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos, plakame iki putų. Po to po šaukštą nuolat plakant suberiame cukrų, išplakame iki standžios blizgios masės. Toliau plakant sudedame po vieną trynį, po kiekvieno išplakant. Atskirame inde persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais, kakava ir maltais riešutais. Sausą mišinį suberiame į kiaušinių masę (subėriau per 4 kartus ir maišiau šluotele). Kepimo formos (naudojau 24 cm skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi, joje paskirstome tešlą ir kepame iki 160 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Ataušusį biskvitą perpjauname į 3 dalis.

Biskvitų sulaistymui:
Karštoje arbatoje ištirpiname cukrų, paliekame atvėsti.

Ruošiame kremą:
Sumaišome mascarpone sūrį su Nutella kremu iki vienalytės glotnios konsistencijos. Atskirame inde iki standumo išplakame grietinėlę. Ją dalimis įmaišome į sūrio masę.

Paruošiame glajų:
Viską sudedame į indą ir ištirpiname garų vonelėje.

Surenkame tortą:
Į tortinę sudedame pirmą biskvito lakštą. Jį lengvai suvilgome arbata. Ant jo dedame paruošto kremo. Po to dedame antrą biskvito lakštą, jį taip pat lengvai suvilgome arbata ir sudedame ant jo kremo. Ant viršaus sudedame likusį sulaistytą biskvito lakštą. Norint kremo paliekame papuošimui, ar visą sutepame į sluoksnius. Apliejame tortą glajumi ir puošiame pagal fantaziją.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą