2018 m. gruodžio 27 d., ketvirtadienis

Tortas "Slyva šokolade"

Šį receptą radau YouTube. Torto skonį pilnai nupasakoja jo pavadinimas. Man tortas buvo kiek sausokas, kitą kartą padidinsiu biskvito sulaistymui skirtus produktus mažiausiai 2 kartus.



Ingridientai:

Biskvitui:
4 dideli kiaušiniai
200 g cukraus
200 g miltų
30 g kakavos miltelių
80 ml vandens
žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Biskvito sulaistymui:
3 valg. šaukštų vandens
2 valg. šauktų cukraus
pagal norą galima įpilti 1 valg. šaukštą konjako

Kremui:
300 ml riebios grietinėles
280 g džiovintų slyvų
100 g graikinių riešutų
180 g saldinto kondensuoto pieno
25 g juodojo šokolado
8 g želatinos
55 ml vandens

Šokoladiniai glajui:
120 g juodojo šokolado
80 g sviesto


Kepame biskvitą:
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava. Persijojame. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos, plakame iki putų. Po to įberiame šaukštą cukraus ir išplakame baltymus iki standžios masės. Atskirame inde paplakame trynius, toliau plakant supilame karštą vandenį. Po to plakant suberiame cukrų ir plakame iki tol, kol trynių masė pabals ir padidės. Į išplaktų trynių masę sudedame plaktus baltumus, išmaišome. Po to labai atsargiai įmaišome persijotus sausus produktus (per 3-4 kartus) padarant kuo mažiau judesių (iš viršaus į apačią, iš kraštų į centrą). Kepimo formos (naudojau 26 cm skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi, joje paskirstome tešlą ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Ataušusį biskvitą perpjauname į tris dalis.

Biskvito sulaistymui karštą vandenį sumaišome su cukrumi, kad pastarasis ištirptų. Paliekame atvėsti.

Ruošiame kremą:
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Slyvas ir riešutus susmulkiname. (Slyvos turi būti minkštos, jei jos kietos, reikia jas užpilti vandeniu ir palikti).
Išbrinkusią želatiną pašildome, ištirpiname ir supilame į kambario temperatūros saldintą kondensuotą pieną. Išmaišome. Grietinėlę išplakame iki standumo, supilame kondensuotą pieną su želatina, išmaišome. Suberiame slyvas ir riešutus. Išmaišome.

Surenkame tortą:
Į tortinę sudedame pirmą biskvito lakštą. Jį apjuosiame kepimo formos žiedu, lengvai suvilgome. Ant jo sudedame pusę paruošto kremo. Po to dedame antrą biskvito lakštą, jį taip pat lengvai suvilgome ir sudedame ant jo likusį kremą. Ant viršaus sudedame suvilgintą trečią biskvito lakštą. Paliekame tortą šaldytuve apie 2 val.

Ruošiame šokoladinį glajų:
Šokoladą su sviestu ištirpiname garų vonelėje.

Baigiame torto surinkimą:
Išimame tortą, nuimame kepimo formos žiedą ir apliejame tortą šokoladine mase. Puošiame pagal fantaziją.




Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą