2018 m. gruodžio 31 d., pirmadienis

Baltasis miškas

Dar vasarą žadėjau įkelti torto Juodasis miškas pusbrolį, tai kol dar nesibaigė metai reikia ištesėti duotą pažadą. Tortas gimė eksperimento būdu, supaprastintas, ne toks šokoladinis Juodojo miško variantas. Čia naudojau šviežias trešnes, patiko labai labai. Ne sezono metu puikiai tiks ir šaldytos trešnės/vyšnios arba iš kompoto.


Biskvitui:
5 kiaušiniai
250 g cukraus
150 g sviesto
300 g miltų
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Mascarpone kremui:
420 ml grietinėlės 35% riebumo
250 g mascarpone sūrio
100 g cukraus pudros

Šokoladiniam pertepimui:
120 g juodojo šokolado
60 ml pieno

Įdarui:
apie 200 g vyšnių/trešnių

Sulaistymui:
šilto vandens
cukraus


Biskvito paruošimas.
Sviestą ištirpiname ir paliekame, kad šiek tiek atvėstų. Kiaušinius išplakame su cukrumi, kad masė padidėtų ir pabaltų. Ištirpintą sviestą pilame į kiaušinių masę, išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Dalimis beriame į sviesto ir kiaušinių masę ir maišome, kol masė taps vientisa. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą ir kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. (patikriname pagaliuku, ar biskvitas iškepęs). Atvėsiname ir perpjauname į 3 dalis.

Mascarponės kremas.
Šaltą grietinėlę išplakame su cukraus pudra kol ji taps standi ir atsargiai šaukštu sumaišome su mascarpone sūriu.

Šokoladinis pertepimas.
Šokoladą sulaužome gabalėliais, sudedame į indą įpilame pieno. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą su pienu ir paliekame atvėsti.

Sirupas.
Šiltą vandenį (apie 150 ml) sumaišome su cukrumi (apie 3 valg. šaukštų) ar cukraus pudra, kad ištirptų (cukraus beriame pagal skonį).

Formuojame tortą.
Dedame pirmą biskvitą į tortinę ir palaistome jį sirupu (mažiausiai 2-3 šaukštai). Aptepame 1/2 dalimi tirpinto šokolado. Dabar užtepame 1/3 dalį mascarpone kremo, sudėliojame apie 200 g vyšnių, ant viršaus dedame antrą biskvito lakštą. Vėl suvilgome jį sirupu, aptepame likusiu tirpintu šokoladu ir dedame vėl 1/3 dalį mascarpone kremo. Po to suvilgome trečią biskvitą ir šlapia puse dedame ant kremo. Torto viršų ir šonus aptepame likusiu mascarpone kremu. Puošiame pagal savo fantaziją. Paliekame tortą nakčiai šaldytuve.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą