125 g minkšto sviesto
1 skardinė saldinto kondensuoto pieno
250 ml cukraus
330 ml miltų
žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
250 ml greitai paruošiamų avižinių dribsnių
1 kiaušinio trynys
1 citrinos sulčių
1 citrinos žievelė
Minkštą sviestą, cukrų, miltus, druską, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius sudedame į vieną dubenį ir rankomis maišome, triname tarp pirštų, kol gausime daug drėgnų trupinių. Tešlą atidedame.
Kondensuotą pieną gerai suplakame su citrinos sultimis, tarkuota citrinos žievele ir tryniu. Kepimo skardą (naidojau 26*22 cm) išklojame kepimo popieriumi. Iš pradžių beriame pusę tešlos ir rankomis suspaudžiame pyrago pagrindą. Ant viršaus supilame visą kremą ir užbarstome likusią tešlą. Kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, tada kelioms valandoms pastatome į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
Skanaus!
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą