2014 m. spalio 26 d., sekmadienis

Tortas „Ferrero Rocher“

Mūsų šeimyna labai mėgsta saldainius "Ferrero Rocher" todėl tikrai norėjau išbandyti pasigaminti šį tortą. Internete radau daug tinklaraščių, kuriuose skelbiamas šio torto receptas. Pasinagrinėjau kelis ir sulipdžiau "savąjį" (turbūt daugiausiai nusižiūrėjau iš šio tinklaraščio). Šį tortą teko gaminti du kartus, abu kartai buvo labai skanūs. Tortas saldus, tikrai panašus į minėtus saldainius, puikiai tinka šaltesniam laikotarpiui.



Biskvitui:
5 kiaušiniai
5 valg. šaukštų cukraus pudros
200 g maltų kepintų lazdynų riešutų
2 valg. šaukštų kakavos
2 valg. šaukštų miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių

Kremui:
200 g minkšto sviesto
100 g pieniško šokolado
100 g juodojo šokolado
5 didelių valg. šaukštų (apie 200 g) šokoladinio riešutų kremo (“Nutella”)
100 g riešutinių vaflių


Torto biskvitas.
Kiaušinius išplakame su cukraus pudra iki purios masės. Kitame dubenyje miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais. Dalimis, maišydami, suberiame miltų mišinį į kiaušinių plakinį. Suberiame maltus lazdynų riešutus ir lengvai išmaišome iki vientisos masės. Paruoštą biskvito tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens). Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Ar iškepė, patikriname mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.

Torto kremas.
Abiejų rūšių šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir atidedame į šalį, kol šiek tiek atvės. Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakame iki purumo. Į sviestą supilame šiltą šokoladą, sudedame šokoladinį riešutų kremą ir išmaišome. Įmaišome rupiai supjaustytus riešutinius vafliukus.

Torto surinkimas.
Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 3 lygias dalis.
Pirmąjį biskvitą dedame ant tortinės. Ant jo tolygiai paskleidžiame maždaug ketvirtadalį paruošto kremo. Ant viršaus uždedame antrą biskvitą, lengvai delnais paspaudžiame. Ant jo paskleidžiame antrą ketvirtadalį paruošto kremo. Ant viršaus uždedame trečią biskvitą, lengvai delnais paspaudžiame. Ant jo paskleidžiame trečią ketvirtadalį paruošto kremo. Likusiu kremu aptepame torto kraštus.
Papuošiame pagal savo fantaziją
Dedame į šaldytuvą ir palaikome keletą valandų, kol tortas sutvirtės. Prieš patiekdami, išimame iš šaldytuvo ir šiek tiek palaikome kambario temperatūroje, kad truputėlį suminkštėtų.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. Kaip skaniai atrodo! O ir visai šeimai labai patinka "Ferrero Rocher" saldainiai. Žinosiu, ką kepti per gimtadienius, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kodėl pakeitėt namučių išvaizdą, anie buvo mielesni., ta žalia spalva labai raminanti, dabar labai valdiški kaip ir skanaus gyvenimo, beje jūsų receptukai labai faini

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kažkaip norėjosi permainų, gal čia ir nelabai tinka grynai balta, gal dar koreguosiu ;)

      Panaikinti