2014 m. rugsėjo 3 d., trečiadienis

"Mamos" obuolių pyragas

Vėlgi receptas mamos, nes iš Jos senojo sąsiuvinio. Gana paprastas ir gardus pyragas; labiausiai čia tinka antaniniai obuoliai. Iš nurodyto kiekio iškepamas pyragas per visą didelę kepimo skardą. Norint storesnio tešlos sluoksnio imkite mažiau obuolių, tešlą plonai nekočiokite ir formuokite mažesnį pyragą.



Tešlai:
200 g margarino skirto kepiniams
300 g grietinės
2 st. miltų

Įdarui:
labai daug obuolių
cukraus
vanilinio cukraus
bulvių krakmolo cinamono (pagal norą)

Aptepimui:
1 kiaušinis


Margariną supjaustome gabaliukais, sudedame miltus ir šakute lyg triname, kol miltai pasiskirstys tarp margarino. Sudedame grietinės ir išmaišome iki vienalytės masės, užminkome tešlą. Įvyniojame gautą tešlą į maistinę plėvelę ir sudedame į šaldytuvą 8-10 val.
Obuolius nuplauname, išimame sėklytes, plonai supjaustome (obuolių reikia tikrai daug, tokiam tešlos kiekiui man prireikia pilno jau supjaustytų obuolių 2,5 l, ar 3 l talpos dubenėlio). Pjaustydami ant obuolių užbarstome cukraus (pagal obuolių rūgštumą ir norą), įberiame vanilinio cukraus, bei kokius 2 valg. šaukštus bulvių krakmolo. Jei mėgstame tai ir 1 arb. šaukštelį cinamono. Viską permaišome. Tešlą išimame iš šaldytuvo, plonai iškočiojame, sudedame didžiulį lakštą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, ant vidurio paskirstome paruoštus obuolius, tešlos šonus užlenkiame į vidų ir sulipiname kraštus (retai kada pavyksta gražiai tai padaryti, bet iškepęs pyragas puikiai paslepia visas „suklijuotas“ vietas). Po to aptepame jį išplaktu kiaušiniu ir kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą