2014 m. birželio 11 d., trečiadienis

Trijų šokoladų tortas

Jau gana senai mačiau interneto platybėse šio torto nuotraukas, labai sužavėjo, bet vis delsiau išbandyti. Šiais metais, mamos dienos proga, pasiryžau. Recepto šaltinis buvo iš čia, bet kai pamačiau kiek grietinėlės reikia šiam tortui, tai iš karto nusprendžiau receptą "tobulinti" pagal savo skonį. Ir ką gi, rezultatas tiesiog nuostabus! Drąsiai galiu teigti, kad tai skaniausias mano gamintas tortas. Nėra jis toks vasariškas ir gaivus, bet labai šokoladinis, žodžiu nepakartojamas. Tikrai gaminsiu ne vieną kartą.



Pagrindui:
250 g šokoladinių sausainių (pavyzdžiui, “Selga”)
150 g ištirpinto sviesto

Juodojo šokolado sluoksniui:
200 g juodo šokolado
25 g sviesto
100 g grietinėlės (35% riebumo)
50 g liesos jogurtinės grietinės
1 valg. šaukšto želatinos
20 ml vandens

Pieniško šokolado sluoksniui:
200 g pieniško šokolado
25 g sviesto
100 g grietinėlės (35% riebumo)
50 g liesos jogurtinės grietinės
1 valg. šaukšto želatinos
20 ml vandens

Baltojo šokolado sluoksniui:
200 g balto šokolado
25 g sviesto
100 g grietinėlės (35% riebumo)
50 g liesos jogurtinės grietinės
1 valg. šaukšto želatinos
20 ml vandens


Torto pagrindas.
Blenderyje susmulkiname sausainius iki labai smulkių trupinių. Sviestą ištirpiname ir užpilame ant trupinių, išmaišome, kad masė susijungtų. Torto formą (naudojau 26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi (šį kartą kepimo popierių paleidau iki formos kraštų viršaus, kad gaučiau nelygų šoninį paviršių). Paruoštoje kepimo formoje paskirstome birią trupinių masę, gerai ją paspaudžiame, išlyginame paviršių ir dedame į šaldytuvą.

1 sluoksnis – juodojo šokolado.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę išplakame iki standumo. Juodąjį šokoladą kartu su sviestu ištirpiname garų vonelėje, paliekame kelias minutes, kad atvėstų. Įdedame grietinės, išmaišome iki vientisos masės, įdedame išplaktos grietinėlės, išmaišome. Išbrinkusią želatiną ant silpnos ugnies ištirpiname, minutėlę maišant atvėsiname ir plona srovele (maišant) įpilame į šokolado masę. Paruoštą juodojo šokolado masę paskirstome ant pašalusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

2 sluoksnis – pieninio šokolado.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę išplakame iki standumo. Pieninį šokoladą kartu su sviestu ištirpiname garų vonelėje, paliekame kelias minutes, kad atvėstų. Įdedame grietinės, išmaišome iki vientisos masės, įdedame išplaktos grietinėlės, išmaišome. Išbrinkusią želatiną ant silpnos ugnies ištirpiname, minutėlę maišant atvėsiname ir plona srovele (maišant) įpilame į šokolado masę. Kad sluoksniai geriau susikibtų pirmąjį sustingusį sluoksnį truputį subraižome šakute, tada paruoštą pieninio šokolado masę paskirstome ant juodojo šokolado sluoksnio. Paliekame šaldytuve.

3 sluoksnis – baltojo šokolado.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę išplakame iki standumo. Baltąjį šokoladą kartu su sviestu ištirpiname garų vonelėje, paliekame kelias minutes, kad atvėstų. Įdedame grietinės, išmaišome iki vientisos masės, įdedame išplaktos grietinėlės, išmaišome. Išbrinkusią želatiną ant silpnos ugnies ištirpiname, minutėlę maišant atvėsiname ir plona srovele (maišant) įpilame į šokolado masę. Sustingusį pieninio šokolado sluoksnį truputį subraižome šakute, tada paruoštą baltojo šokolado masę paskirstome ant pieninio šokolado sluoksnio. Paliekame šaldytuve, kad tortas galutinai sustingtų.

Visiškai sustingusį tortą išimame iš kepimo formos ir dedame į tortinę, puošiame kaip tik norisi (man jis labai gražus ir be jokių papuošimų, bijojau vaizdą sugadinti, todėl tokį ir palikau).




Skanaus!

3 komentarai:

  1. Labai gražus! Bet saldumas irgi neišpasakytas, aš paskutinį kartą, kai gaminau, teko užšąldyt, valgėm kelis mėnesius :D Turbūt jis tinka visiškiems saldžiadančiams :D Nors taviškis variantas su grietine, gal priduoda kiek rūgštelės?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :)
      Šis varianatas gavosi labai geras, aišku liko saldus, bet ne toks riebus. Mes (šeši suagę) suvalgėme jį per dvi dienas ir visi labai gyrė.

      Panaikinti
    2. Tai, kad čia nesideda papildomai jokie saldikliai... Jei naudoti kokybiškus šokoladus tai iš kur jau tas "neišpasakytas saldumas"?

      Panaikinti