2014 m. birželio 28 d., šeštadienis

Žagarėliai

Žagarėliai man visada asocijavosi su vaikyste ir žiema. Šį receptą turiu iš savo senelės, labai jį branginu. Atsimenu gana anksti pradėjau juos gaminti pati, pasidarydavau tešlos iš dvigubos normos ir vis kočiojau ir pjausčiau, tai tikrai užtrukdavo ir gaudavosi visas stalas išdėliotas žaliais žagarėliais, o po to kalnas iškeptų. Suvalgydavome labai skaniai. Dabar kepame juos ne tik žiemą, bet ir vasara, nes vaikai labai juos mėgsta, kai pamato sako: "O, tai mano mėgstamiausi". Manau, žagarėliai taps ir jiems vaikystės maloniu atsiminimu ir šis receptas nukeliaus į jų receptų užrašus.


200-180 g miltų
3 kiaušinių tryniai
druskos
3-4 valg. šaukštų grietinės
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 valg. šaukštas brendžio
aliejaus kepimui
cukraus pudros pabarstymui


Į dubenėlį įmušame kiaušinių trynius, įberiame žiupsnelį druskos, įdedame grietinės, įpilame brendžio ir gerai išmaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir po truputį dedame į kiaušinių-grietinės masę.
Imame dalį tešlos, plonai iškočiojame, peiliu supjaustome tešlos blyną į stačiakampius, juos per vidurį perpjauname, vieną stačiakampio kraštą persukame per perpjautą vietą ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abejų pusių. Truputį ataušusius pabarstome cukraus pudra.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą