2014 m. birželio 11 d., trečiadienis

Karamelinis pyragas su obuoliais

Po šiltų, saulėtų ir labai smagiu atostogų kimbame atgal prie darbų :)
Šio pyrago receptą radau knygoje „Beatos virtuvė: Kepinių knyga“. Pirmą kartą gaminau pagal receptą, kitą kartą neturėjau kefyro, tai pakeičiau jį grietine ir pienu, antrasis variantas patiko labiau. Pyragas skanus, purus ir saldus. Kaip daugelis pasakytų: kas gali būti geriau negu obuoliai ir karamelė :)



1 skardinė karamelizuoto sutirštinto pieno (pvz. „Rududu“)
80 g sviesto
2 kiaušiniai
150 ml kefyro (alternatyva 100 g grietinės + 50 ml pieno)
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
200 g miltų
žiupsnelio druskos
2-3 vidutinio dydžio obuolių (nuluptų apie 200 g)


Sviestą ištirpiname, sumaišome su karamelizuotu pienu (jei sunkiai maišosi, galima truputį pašildyti). Išplakame kiaušinius, įmaišome kefyrą. Įdedame sumaišytą sviestą su karamelę, paplakame, kad viskas susijungtų iki vientisos masės. Atskirame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Sujungiame abi mases ir išmaišome. Obuolius nulupame ir supjaustome mažais kubeliais, įdedame juos į tešlą, išmaišome. Tešlą paskirstome kepimo popieriumi išklotoje skardoje (naudojau 19x26cm) ir kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.



Skanaus!

2 komentarai:

  1. Šiandien kepiau ir tikrai nenusivyliau, labai skanus!! Nors ir nesu didelė obuolių pyrago mėgėja, šis tikrai pavergė mano širdį. Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti