2014 m. kovo 13 d., ketvirtadienis

Kokosinis pyragas

Pyrago receptą nusižiūrėjau čia. Gavosi labai skanus pyragas, rekomenduoju :) 


Tešlai:
125 g kambario temperatūros sviesto
125 g miltinio cukraus
2 kiaušinių tryniai
150 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Kokosiniai-morenginiam viršui:
2 kiaušinių baltymai
žiupsnelio druskos
125 g miltinio cukraus
100 g kokosų drožlių


Minkštą sviestą su cukraus pudra išsukame iki purumo. Įdedame trynius, vėl išsukame. Mitus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame juos į sviesto masę ir suminkome minkštą tešlą. Paruoštą tešlą paskirstome kepimo skardoje išklotoje kepimo popieriumi ar folija ir padedame 30 min. į šaldytuvą. Pašaldytą padą kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 8-12 min. Pagrindas turėtų perkepti, bet labai neparuduoti. Išėmę iš orkaitės, gerai atvėsiname.
Kiaušinių baltymus su druska išplakame iki standžių putų, palaipsniui sudedame miltinį cukrų. Švelniais judesiais įmaišome kokosų drožles. Gautą masę paskleidžiame ant atvėsusio tešlos pagrindo. Paviršių išlyginame ir kepame iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Išėmę iš orkaitės dar karštam plokštainiui nupjauname kraštus ir supjaustome norimo dydžio ir formos gabalėliais. Paliekame keletui valandų, kad padžiūtų.



Skanaus!

5 komentarai:

  1. o tai kur deti miltini cukru, kuris buvo parasytas virsaus sudetyje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kartu su minkštu sviestu išsukti iki purumo. (Miltinį cukrų aprašyme pavadinau cukraus pudra).

      Panaikinti
    2. O kur i morenga dingo miltinis cukrus?

      Panaikinti
  2. Parasyta virsui irgi miltinio cukraus, o eigoje jo nebera. Tai jo nereik?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, reikia. Ačiū už pastabą, tekste jau pataisiau. Miltinį cukrų reikia sudėti palaispniui plakant baltymus.

      Panaikinti