2014 m. sausio 23 d., ketvirtadienis

Biskvito, varškės ir aguonų pyragas

Knygą "Beatos virtuvė: kepinių knyga" gavau dovanų iš vyro ir didelis ačiū jam už tai. Iš jos išbandžiau jau daugybę kepinių, mano galva tikrai šauni receptų knyga. Daug dalykų pakeičiu pagal save, bet kaip pagrindinis šaltinis ar įkvepimas knyga puikiai tarnauja. Šis varškės pyragas irgi iš Beatos knygos. Pyragas paprastas ir skanus.


Biskvito sluoksniui:
100 g minkšto sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
2 kiaušinių trynių
100 g miltų
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
2 valg. šaukštų pieno
3 valg. šaukštų aguonų

Varškės sluoksniui:
500 g pusriebės varškės
50 g cukraus
1 kiaušinis
2 kiaušinių baltymų
žiupsnelio druskos
1 citrino žievelės
2 valg. šaukštų citrinos sulčių


Minkštą sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Dedame kiaušinių trynius po kiekvieno gerai išplakant. Po to įmušame kiaušinį ir vėl gerai išplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į sviesto masę. Dabar maišome šaukštu, supilame pieną ir suberiame aguonas, maišome kol tešla taps vienalytė. Paruoštą tešlą paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje ir kepame iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Varškę labai gerai ištriname su cukrumi ir kiaušiniu. Į varškę supilame citrinos sulčių ir įtarkuojame citrinos žievelę. Kai biskvitas bus beveik iškepęs išplakame baltymus iki vidutinio standumo. Atsargiai per kelis kartus įmaišome juos į varškės masę.
Išimame iš orkaitės biskvitą, ant jo užpilame varškės sluoksnį ir kepame iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. kol varškė sutvirtės ir paruduos.



Skanaus!

1 komentaras: