2013 m. gruodžio 22 d., sekmadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas

Šio pyrago receptą radau irri tinklaraštyje, tik ten pavaidintas jis Tinginių Napoleonas. Knietėjo išbandyti. Taigi pyragas pagaminamas tikrai greitai, o laukti jo reikia gana ilgai. Tie kurie jį ragavo pasidalino į dvi stovyklas: vieniems labai patiko, kitiems buvo per saldu ar per riebu. Kitą kartą padaryčiau kažkokį rūgštesnį pertepimą, o šiaip gan įdomus "napoleono" variantas, tikriems tinginiams :)


500 g sluoksniuotos bemielės tešlos 
200 g kambario temperatūros sviesto (82 % riebumo)
1 indelio saldinto sutirštinto kondensuoto pieno (apie 390 g)
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus


Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelius supjaustome 1 cm pločio juostelėmis išilgai ir kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje kol apskrus. Atvėsiname. Kelioliką iškeptų juostelių atidedame į šoną papuošimui.

Minkštą sviestą išsukame iki purumo, supilame kondensuotą saldintą pieną ir suberiame vanilinį cukrų ir vėl išsukame iki vientisos masės.

Šiek tiek kremo paskleidžiame ant maistinės plėvelės per juostelių ilgį ir plotį (tiek kiek juostelių sudėsime), tada sudedame juosteles ant paskleisto kremo viršaus, vėl užtepame kremo, ant viršaus dar vienas sluoksnis juostelių, vėl kremas, ir vėl juostelės, užbaigiame kremo sluoksniu. Juostelių/kremo kalną maistinės plėvelės pagalba susukame į ritinį: tempiame vieną plėvelės galą, ant viršaus kitą, ir būtina tvirtai suspaudžiame viską į cilindro formos ritinuką ( tik nepersistengiame, kad neliktų košė).
Paruoštą pyragą paliekame šaldytuve nakčiai, o dar geriau dviem ar trims paroms - taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles ir jas suminkštinti.
Po ar kelių parų laikymo šaldytuve pyragą išvyniojame iš maistinės plėvelės, ir aplipiname likusių tešlos juostelių trupiniais vis prispaudžiant delnu. Pjaustome riekelėmis ir skanaujame.


(Iš nurodyto kiekio produktų gavosi du ritinėliai)

Skanaus!

2 komentarai: