2013 m. liepos 21 d., sekmadienis

Raudonųjų serbentų džemas

Internete yra begalė receptų kaip pasigaminti tokį džemą, aš iš visų po truputį atradau savąjį. Raudonųjų serbentų džemas yra vienas iš mano mėgstamiausių, tik visada bijojau jį pasigaminti, šiais metais pasiryžau ir tiesiog šokinėju iš laimės, labai, laaabai patiko, nesunkiai pagaminamas, o skonis mmm, sunku nupasakoti, visai šeimai patiko: per dieną neliko nei dviejų iškeptų batonų, nei pusės stiklainio džemo :) 



1 kg raudonųjų serbentų
90 ml vandens
1 kg cukraus

Raudonuosius serbentus nuplauname vandeniu. Suberiame į puodą ir įpilame vandens. Užviriname, nuimame nuo ugnies ir trumpam paliekame, kad iš uogų išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Perkošiame per sietelį ir gerai išspaudžiame likusi minkštimą. Įberiame cukraus, išmaišome ir kaitiname ant didelės ugnies. Maišome, jei yra putų, nugraibome. Užviriname ir ant mažos ugnies verdame apie 10 min. Iš karto supilstome į švarius stiklainius, ataušiname, tada užsukame.



Skanaus!

11 komentarų:

  1. Šiandien ragavau, puikus skonis. Iš pradžių atrodo, kad labia saldu, bet po akimirkos jau rūgštu. Be to, tirpsta burnoje. Tikrai gaminsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu :) Aišku cukrų galima reguliuoti pagal savo skonio receptorius.

      Panaikinti
  2. Ar serbentus kaitinate su sakelemis?

    AtsakytiPanaikinti
  3. galima naujoviskai is pradziu su sulciauspaude ispaudziame, dar ispaudas ispaudziame ir verdame, idedame cukru vel verdame. ispilstome ir skanaus..:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ...vakar is sodo parsivežiau puse kilogramo serbentų...galvoju,nieko iš tokio kiekio nepadarysiu, ir tada šove mintis i galvą - DŽEMAS!!!!! ir laimei interneto platybėse radau Tave... paimprovizavau - įbėriau dar pora saujų aviečių (kurių nepribaigė sūnus) ir vuolia...tobula. Ačiū už paprastmą įpatingame skonyje :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu girdėti tokius žodžius :) ačiū ir Jums :)

      Panaikinti
  5. O tikrai reikia uzsukti tik atvesus? O kaip tada laikosi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš visada taip darau, laikau šaldytuve ir puikiausiai laikosi. Dar iki šiol valgome paskutinį praeitų metų stiklainį.

      Panaikinti
  6. Sveiki, gal kas gali pasakyti kodėl nesigavo drebučiai, gavosi skystas džemas. Nors viską dariau pagal šį receptą.

    AtsakytiPanaikinti