Ingridientai:
Šokoladiniams biskvitui:
4 kiaušiniai
2/3 stiklinės cukraus (150 g)
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
2/3 stiklinės miltų (110 g)
2 valg. šaukštų bulvių krakmolo
4 valg. šaukštų karšto vandens
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
3 arb. šaukštelių kakavos miltelių
žiupsnelio druskos
Riešutiniams biskvitui:
3 kiaušiniai
100 g maltų graikinių riešutų (palieku truputį gabalėlių)
1/4 stiklinės cukraus (60 g)
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
2 arb. šaukštelių kakavos miltelių
1 valg. šaukšto miltų
Kremui:
200 ml riebios grietinėlės
300 g pieniško šokolado su smulkintais lazdynų riešutais
150 g sviesto
Aptepimui (šokoladiniam ganašui):
200 ml riebios grietinėlės
200 g juodojo šokolado
Kepame šokoladinį biskvitą:
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Į baltymus
įberiame žiupsnelį druskos, plakame iki putų. Po to po šaukštą nuolat plakant
suberiame cukrų ir vanilinį cukrų, išplakame iki standžios blizgios masės.
Toliau plakant sudedame po vieną trynį ir po vieną šaukštą vandens. Atskirame
inde miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava, persijojame ir dalims
suberiame į kiaušinių masę (subėriau per 4 kartus ir maišiau šluotele). Kepimo
formos (naudojau 26 cm skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi, joje
paskirstome tešlą ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Iškeptą biskvitą išimame iš orkaitės ir „numetame“ iš maždaug 30 cm aukščio. Ataušusį
biskvitą perpjauname pusiau.
Kepame riešutinį biskvitą:
Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi (apie 5 min).
Atskirame inde sumaišome sausus
produktus, t.y. miltus, kepimo miltelius, kakavą ir riešutus. Sausą mišinį suberiame
į kiaušinių masę (subėriau per 3 kartus ir maišiau šluotele). Kepimo formos
(26 cm) dugną išklojame kepimo popieriumi, joje paskirstome tešlą ir kepame iki
180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Iškeptą biskvitą ataušiname.
Ruošiame kremą:
Šokoladą sulaužome, minkštą sviestą supjaustome ir sudedame į
indą. Grietinėlę pakaitiname ir užliejame šokoladą su sviestu, paliekame 2
minutėms ir po to išmaišome iki vienalytės konsistencijos. Masę paliekame
ataušti kambario temperatūroje, po to įdedame į šaldytuvą (apie 2 val., galima nakčiai). Kai
masė pradeda stingti, ištraukiame iš šaldytuvo ir trumpai (apie 1-2 min.)
paplakame, kad masė pasidarytų puri ir jos kiekis padidėtų.
Ruošiame ganašą:
Šokoladą sulaužome ir sudedame į indą. Grietinėlę
pakaitiname ir užliejame šokoladą, paliekame 2 minutėms ir po to išmaišome iki
vienalytės konsistencijos. Masę paliekame ataušti kambario temperatūroje, po to
įdedame į šaldytuvą (apie 2 val., galima nakčiai). Kai masė pradeda stingti, jau galima ja
dekoruoti tortą.
Surenkame tortą:
Į tortinę sudedame pirmą šokoladinį biskvitą. Jį lengvai
suvilgome arbata. Ant jo sudedame pusę paruošto kremo. Po to dedame riešutinį
biskvitą, jį taip pat lengvai suvilgome arbata ir sudedame ant jo likusį kremą.
Ant viršaus sudedame likusį šokoladinį biskvitą. Šonus ir viršų aptepame
šokoladinių ganašu ir puošiame pagal fantaziją.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą