135g šviesiai rudo cukraus
110g medaus
350g miltų
1 kiaušinis (L dydžio, ~70g)
100g sviesto
1 arb. šaukštelio kakavos (~4-5g)
1arb. šaukštelio kepimo miltelių (~5g)
1/2 arb. šaukštelio sauso malto imbiero (~2,5g)
1/2 arb. šaukštelio cinamono (~2,5g)
Medų, cukrų ir prieskonius dedame į karščiui atsparų indą ir kaitiname pamaišant kol išsilydys cukrus. Nukeliame nuo ugnies, įmaišome sviestą. Leidžiame atvėsti. Tada įmušame ir įmaišome kiaušinį. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir beriame juos į skystą masę. Užminkome tešlą. Į tešlą papildomai miltų nededame, šalta tešla puikiai kočiosis ir nelips.
Padarome plokščią tešlos kamuolį, suviniojame jį į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą (valandai, bet galima palikti ir per naktį).
Atšalusią tešlą padaliname į 4 dalis. Kol dirbame su viena dalimi, kitas laikome šaldytuve. Kočiojame tešlą ne per daug plonai, kad meduoliai nebūtų labai traškūs, o iškepę liktų minkšti. Galima kočioti ant kepimo popieriaus, tada meduolius bus lengviau nuimti ir perkelti ant skardos. Kepame iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 10min.
Labai patinka man šios autorės knygos. Jau perskaitytos "Moterys", "Lakštingala", "Jonvabalių takas", "Kelionė atgal". Kiekviena knyga palietė iki pat širdies gelmių! Vakar pradėjau skaityti Kristin Hannah "Namų frontas". Laaabai patinka!
Skanaus!
.jpg)







Komentarų nėra:
Rašyti komentarą