2019 m. rugsėjo 8 d., sekmadienis

Varškinės tešlos obuolių pyragas

Ruduo man visada asocijuojasi su obuoliais, tad šiandien ir vėl obuolių pyragas 😁 Receptą radau Jurgittos bloge visai atsitiktinai, perskaičiau aprašymą ir nutariau išbandyti. Gavosi dar vienas puikus obuolių pyragas.



Tešlai:
3 obuolių
75 g minkšto sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
130 g kreminės varškės
160 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Pyrago viršui:
30 g sviesto
40 g cukraus


Sviestą išsukame su cukrumi ir druska iki purios masės. Įdedame varškės, išplakame. Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome. Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, išlyginame paviršių. Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Išdėliojame ant tešlos. Pyrago viršui skirtą sviestą ir cukrų pakaitiname, kol cukrus patirpsta. Teptuku aptepame obuolius. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol pyrago vidus bus iškepęs, o viršus gražiai parudavęs. Atvėsiname.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą