2019 m. rugsėjo 15 d., sekmadienis

Marinuoti grybai

Kaip gi ruduo be grybų!!! Receptą radau čia, kai ieškojau kaip juos marinuoti žiemai. Tiesa, pati marinuotų grybų nevalgau, bet vyras šiuos įvertino teigiamai.


Marinatui:
2 litrų vandens
7 valg. šaukštų cukraus
4 arb. šaukštelių druskos
4 arb. šaukštelių acto
lauro lapų, pipirų, garstyčių grūdelių


Grybus nuvalome, nuplauname ir apviriname 10-15 min. Nukošiame ir praplauname.
Į vandenį sudedame visus marinatui skirtus produktus išskyrus actą, sudedame apvirtus grybus, užverdame. Tuomet įpilame actą ir maišant verdame apie 5-8 min. Supilame į švarius tiklainius ir iš karto gerai užsukame.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą