2015 m. vasario 21 d., šeštadienis

Sausainiai “Saulėgrąžos”

Šiandien labai jau kvepėjo pavasariu, deja galime jį pajusti tik pravėdinus patalpas, nes sergame vėjaraupiais :( Taigi optimistiškomis nuotaikomis laukdami pavasario su vaikais kepėme "saulėgrąžas"; receptas iš čia. Vaikams procesas patiko, bet ragauti nenorėjo, vyras irgi skeptiškai pažiūrėjęs neparagavo, matyt išlepinti tapo :) O man patiko, eksperimentuojant pakeisčiau viršų į smulkintų anakardžių ir šokolado derinį, manau būtų gardu.
Pagal šaltinį reikėjo kepti 8-10 cm skersmens sausainius, man pasirodė per dideli, sumažinau iki 5 cm; iš nurodyto kiekio man gavosi 60 sausainių, kuriuos išdėliojau dvejose skardose ir kepiau kartu, taigi kepimo procesas pagreitėjo.



Tešla:
100 g cukraus
200 g sviesto
1 kiaušinis
300 g miltų

Viršus:
40 g cukraus
40 g medaus
40 ml grietinėlės, arba pieno, arba sutirštinto pieno
30 g sviesto
150 g saulėgrąžų


Miltus sumaišome su cukrumi. Įtarkuojame šaltą sviestą, pirštais sutriname viską iki trupinių. Įmušame kiaušinį ir išminkome tešlą. Paliekame ją 30 min šaldytuve.
Atvėsusią tešlą ant truputį miltuoto paviršiaus iškočiojame (apie 4 mm storio), išpjauname norimo dydžio sausainius, sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos (man gavosi dvi skardos) ir kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Kol sausainiai kepa paruošiame viršų:
Į ugniai atsparų indą sudedame cukrų, medų, pieną ir svietą, kaitiname iki užvirimo, sumažiname ugnį ir maišant verdame viską apie 1 min. Po to nuimame nuo ugnies ir sudedame saulėgrąžas.
Pakepusius sausainius ištraukiame iš orkaitės, uždedame ant jų saulėgrąžų masės ir vėl kepame apie 10 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą