2014 m. balandžio 26 d., šeštadienis

Užkandis - laiveliai

Skanus užkandis papuošiantis stalą (receptas iš čia).


400 g faršo (kiaulienos/jautienos)
1 kiaušinis
2 riekelių batono išmirkytų piene
1 arb. šaukštelio mėgstamų žolelių
3 skiltelių česnako
½ stiklinės sezamo sėklų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio pipirų
10 gabalėlių plonai pjaustyto sūrio
duonos
agurko
nedidelio gabalėlio sviesto
aliejaus kepimui

Mėsą paruošiame kaip kotletams, į faršą sudedame batoną (vietoj batono galima dėti varškę ar įtarkuoti žalią bulvę), įspaudžiame česnako skilteles, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius ir viską gerai suminkome. Iš paruošto faršo darome nedidelius rutuliukus, apvoliojame sezamo sėklose ir kepame ant įkaitinto aliejaus iš visų pusių kol gražiai apskrus. Nusausiname ant popierinio rankšluosčio.
Iš plonai pjaustyto sūrio išpjaustome burias. Ant dantų krapštuko veriame sūrį ir įspaudžiame į faršo rutuliuką.
Iš duonos riekelių išpjauname stačiakampius, patepame šiek tiek sviestu, uždedame riekelę agurko, o ant viršaus įsmeigiame faršo rutuliuką su sūriu.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą