2014 m. balandžio 26 d., šeštadienis

Griliažiniai sausainiai

Eiliniai sausainiai pagaminti pagal receptą iš knygos "Beatos virtuvė: kepinių knyga", labai skanūs, rekomenduoju!


180 g minkšto sviesto
260 g rudojo cukraus
1 kiaušinis
250 g miltų
10 griliažinių saldainių
100 g juodojo šokolado
žiupsnelio druskos


Griliažinius saldainius susmulkiname grustuvėje. Juodąjį šokoladą susmulkiname stambesniais kvadratėliais. Sviestą su cukrumi ir kiaušiniu išplakame iki purumo. Miltus su druska persijojame ir dalimis sudedame į sviesto masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Įdedame šokolado gabaliukus ir saldainius, viską išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepę sausainiai bus gana minkšti, bet atvėsę jie sukietės.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą