2013 m. liepos 21 d., sekmadienis

Keksiukai su serbentais

Kai pats serbentų įkarštis norisi juos panaudoti 100% pajėgumu. Keksiukų tešlos receptą radau čia, labai patiko varškinė tešla, tai manau, dabar šios tešlos pagrindų keksiukus gaminsime dažnai :) Iš nurodytų produktų iškepėme 18 keksiukų.



250 g varškės
200 g cukraus
200 g miltų
100 g lydyto sviesto
50 g aliejaus
3 kiaušiniai
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
apie ½ stitklinės šviežių serbentų


Mikseriu išplakame kiaušinius su cukrumi, tada sudedame varškę ir gerai išsukame, įpilame lydyto sviesto ir aliejaus, išmaišome. Atskirame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi, juos persijojame ir įberiame į skystą masę. Plakame, kol tešla taps vienalytė.
Po šaukštą tešlos dedame į keksiukų formeles, į kiekvieną įspaudžiame po 5-6 serbentus ir vėl užpilame tešla, ant viršaus dar sudedame po 3-4 uogas. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.



Skanaus!

2 komentarai:

  1. Skaniausi iš visų mano ragautų keksiukų. Tokie "mėsingi", puikiai tinka antriems pusryčiams arba pavakariams Ačiū, labai laukiau šio recepto :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Naudokitės į sveikatą ;) Manau keksiuaki bus išbandyti su įvairiais priedais :)

      Panaikinti