2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Tortas "Želiukas"

Šį tortą radau Ilonos bloge ir gaminau sūnaus antrajam gimtadieniui. Labai lengvas ir gražiai atrodantis desertas. Kitą kartą gal keisčiau "Damų pirštelius", man buvo per storas jų sluoksnis :)


15 vnt. sausainių „Damų piršteliai“
100 g traškių sausų pusryčių
kelių pakelių spalvotų želė
500 ml pieno
100 g cukraus
3 valg. šaukštų želatinos
120 m. vandens
250 g grietinės
250 g kondensuoto pieno
50 ml pieno


Pasiruošiame želė kelių spalvų taip kaip parašyta ant pakuotės, tik naudojame ne 500 ml 80 g želė, bet 375 ml kad želė būtų stangresnė. Susmulkiname kubeliais.
Pusę želatinos (1,5 šaukšto) užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti apie 20 min. Į pieną beriame cukrų gerai išmaišome. Išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad ištirptų, truputį ataušiname ir pilame į pieno ir cukraus mišinį. Suberiame želė kubelius, viską gerai permaišome ir pilame į formą. Dedame į šaldytuvą ir leidžiame sustingti.
Likusią pusę želatinos (1,5 šaukšto) užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti apie 20 min. Ant sustingusio želė sluoksnio išdėliojame sausainius. Kondensuotą pieną išsukame su grietine ir pienu, supilame ištirpintą želatiną, permaišome ir supilame ant sausainių. Paliekame, kad truputį sustingtų. Ant viršaus užberiame sluoksnį sausų pusryčių, truputį įspaudžiame. Statome  į šaldytuvą, kad tortas visiškai sustingtų. Prieš paduodant tortą išimame iš formos ir apverčiame (želė sluoksnis turi būti viršuje).


Skanaus!

4 komentarai:

  1. kuo pakeistumete"damu pirstelius" jeigu rasete kad per storas jums sluoksnis? gal paprastais sausainiais? skaniai atrodo noriu pagaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, keisčiau paprastais sausainiais kaip "Gaidelis", tik juos dar reikia truputį pamirkyti piene, kad būtų minkštesn. Kaip tai atrodo galite pažiūrėti čia
      http://baltojeleksteje.blogspot.com/2013/03/varskes-tortas-pavasaris.html, sausainiai čia rudos spalvos, nes šokoladinio skonio.

      Panaikinti
  2. kuo pakeistumete "damu pirtselius"? pieno rebumas nesvarbus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nepatarčiau naudoti riebaus, nes kuo riebesnis pienas tuo "sunkesnis" tortas. Jei atmintis manęs neapgauna, tai naudojau 2,5% riebumo.

      Panaikinti