4-5 stiklainiukai po 0,5 L
3 kg pomidorų
(4 raudonųjų paprikų)
5 didelių svogūnų1 galvutė česnako
1 stiklinė cukraus
3 valg. šaukšto druskos
150 ml acto (9 %)
1 аrb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 аrb. šaukštelio cinamono
1 аrb. šaukštelio maltos kalendros
1 аrb. šaukštelio baziliko (naudojau džiovintą)
Pomidorus išplauname, nusausiname (jei norime tai pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles). Supjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūnus (ir jei naudojame papriką) taip pat supjaustome gabaliukais. Dedame daržoves į puodą, beriame cukrų, druską, prieskonius. Verdame apie 1 val. - kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad nesviltų). Galiausiai sudedame susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes. Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame. Laikome šaltai.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą