2022 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Brijošė su šokoladu ir apelsinais

Iš pavadinimo sunku suprasti kas čia bus (bent jau man), o tai kitaip sakant sviestinė mielinė bulka :) Paprasta, gardu ir skanu. Receptas iš knygos „Didžioji nesaldžių, sočių ir kitų gardžių kepinių knyga“.


Tešlai:
250 ml pieno
70 g sviesto
2 valg. šaukštai cukraus
450 g miltų
7 g sausų mielių
1 apelsino žievelė
1 kiaušinis
50 g juodojo šokolado

Duonai aptepti:
keli šaukštai pieno
šaukštelis cukraus


Į dubenį suberiame 300 g miltus, kepimo miltelius, cukrų, išmaišome. Prikaistuvyje piene ištirpiname sviestą. Kiaušinį lengvai suplakame. Į miltų mišinį supilame šiltą pieną su sviestu, paplaktą kiaušinį, sudedame sutarkuotą apelsino žievelę. Išmaišome. Dalimis sudedame likusius miltus. Minkome tešlą apie 10 min. Paliekame tešlą šiltoje vietoje apie 1 val., kad pakiltų.

Šokoladą susmulkiname ir kai tešlą jau pakilo įminkome jį. Iš tešlos suformuojame kelis kamuoliukus ir sudedame vieną greta kito kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje. Formą uždengiame ir vėl paliekame šiltoje vietoje apie 30 min. Kai kamuoliukai jau pakils, pieną sumaišome su cukrumi ir aptepame tešlą.

Kepame iki 200⁰ C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą