2019 m. spalio 3 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai keksiukai PELĖDOS

Kažkur internete radau nuotrauką, kaip iš keksiukų pasidaryti pelėdas. Iš karto kilo mintis nustebinti savo mažiausius, tad suradau šokoladinių keksiukų receptą čia ir kibau į darbą. Rezultatą vaikai įvertino plačiomis šypsenomis ir nuostaba. Keksiukų skonis puikus, pagaminimas nereikalauja daug pastangų, papuošimas užtrunka. Iš nurodyto kiekio gaunasi 12 vnt. keksiukų.



Kekiukams (stiklinė 200 ml):
1 stiklinė miltų
½ stiklinės cukraus
½ stiklinės pieno
½ stiklinės aliejaus
1 kiaušinis
1 valg. šaukšto su kaupu uogienės (turėtų būti tiršta, naudojau juodųjų serbentų)
1,5 valg. šaukšto su kaupu kakavos miltelių
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio valgomosios sodos
50 g juodo šokolado
žiupsnelio druskos

Papuošimui (kiekis priklauso nuo puošiamų keksiukų kiekio, čia nurodytas 6 vnt):
50 g juodo šokolado
12 vnt. Oreo sausainių
12 vnt. rudų M&M sausainių
6 vnt. oranžinių M&M sausainių



Visus ingredientus, išskyrus šokoladą, sudedame į dubenį ir paplakame (plakame neilgai, kad tik ingridientai susimaišytų). Tada sudedame gabaliukais sukapotą šokoladą ir lengvai pamaišome. Keksiukų formoje sudėliojame popierines formeles ir jose paskirstome paruoštą tešlą. Į kiekvieną sudedame apie 1,5 valg. šaukšto tešlos (užpildome ¾ formelės). Kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.



Keksiukus ataušiname ir nupjauname kupreles. Oreo sausainius išskiriame, paliekame tik su kremu likusią sausainio dalį (kitas suvalgome :D). Šokoladą išlydome garų vonelėje. Paliekame ataušti, kad pradėtų stingti. Tada sutepame keksiukus ir išdėliojame sausainius ir M&M saldainius.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą