2019 m. liepos 22 d., pirmadienis

Naminis pomidorų padažas

Praeitais metais pomidorų buvo labai daug, tad teko ieškoti pomidorų padažo recepto. Internete suradau šį, pagal aprašymą patiko, tai išbandžiau. Pavyko puikiai, gavosi tikrai naminis (tikro pomidorų skonio) padažas, tinkantis prie bet ko. Tiesa, mano blenderis ne iki galo susidorojo su pomidorų odelėmis, bet vis geriau negu lupti visą kalną pomidorų :)


4-5 stiklainiukai po 0,5 L

3 kg pomidorų
(4 raudonųjų paprikų)
5 didelių svogūnų
1 galvutė česnako
1 stiklinė cukraus
3 valg. šaukšto druskos
150 ml acto (9 %)
1 аrb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 аrb. šaukštelio cinamono
1 аrb. šaukštelio maltos kalendros
1 аrb. šaukštelio baziliko (naudojau džiovintą)


Pomidorus išplauname, nusausiname (jei norime tai pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles). Supjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūnus (ir jei naudojame papriką) taip pat supjaustome gabaliukais. Dedame daržoves į puodą, beriame cukrų, druską, prieskonius. Verdame apie 1 val. - kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad nesviltų). Galiausiai sudedame susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes. Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame. Laikome šaltai.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą