2019 m. kovo 5 d., antradienis

Mielinės spurgos

Šiais metais užgavėnės be laužo ir be morės deginimo, bet su virusais, blynais ir spurgomis. Išbandžiau mielines spurgas. Skanios, bet varškinių nepranoko. Kaip sako: dėl skonio nesiginčijama;)



Tešlai:
2 kiaušinių
300 ml šilto pieno
150 g šilto ištirpinto sviesto
1 valg. šaukšto brendžio, ar romo
7 g sausų mielių
1 kupino arb. šaukštelio vanilinio cukraus
150 g cukraus
apie 700 g miltų

Įdarui:
raudonųjų serbentų džemo


Kiaušinius paplakame, supilame į šiltą pieną, įpilame sviestą, brendį, išmaišome. Atskirame inde sumaišome 200 g miltų, mieles, vanilinį cukrų, cukrų, išmaišome. Į sausą masę supilame skystąją, išmaiš9me. Dalimis įberiame miltų, kol išminkysime minkštą tešlą. Paliekame ją ai 1 val. šiltoje vietoje, kol pakils. Pakilusią tešlą iškočiojame, išpjauname apskritimus ir juos paliekame 30 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kepame įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus.
Įdarą su specialiu antgaliu įspaudžiame į ataušusių spurgų vidų. Viršų galime pabarstyti cukraus pudra.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą