2018 m. lapkričio 30 d., penktadienis

Pyragas su avietėmis

Labai, labai, tiesiog labai vykęs receptas (iš čia). Greitai pagaminamas, greitai ir suvalgomas. Kai jau nebegalime džiaugtis šviežiu derliumi iš daržo/sodo, tada puikiai tinka užšaldytos gėrybės, šiuo atveju avietės. O pyragą valgyti prie židinio, tamsų, šaltą vakarą yra tikra palaima.


Ingridientai:
4 kiaušiniai
¾ stiklinės cukraus
1 valg. šaukštas vanilinio cukraus
1,5 stiklinės miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
½ stiklinės aliejaus
apie 500 g aviečių
cukraus pudros apibarstymui
(primenu: stiklinė 250 ml)


Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (apie 10 min.). Miltus sumaišome su kepimo milteliai. Juos persijojame. Į kiaušinių masę sudedame miltų mišinį ir atsargiai, šluotele sumaišome (padarant kuo mažiau judesių iš apačios į viršų). Po to įpilame aliejaus ir dar kelis kartus permaišome.

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir joje paskirstome tešlą. Ant viršaus išdėliojame avietes, lengvai paspaudžiant (jei yra šaldytos, jų atšildyti nereikia). Kepame iki 190 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Išėmus iš orkaitės atvėsiname ir tik tada apibarstome cukraus pudra.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą