2017 m. rugsėjo 30 d., šeštadienis

Armonika iš sprandinės

Patiekalas puikiai tinka šeimyniniams savaitgalio pietums. Tiesa labai dažnai jie pas mus nesutampa su savaitgaliais, nes vyras dirba slenkančiu grafiku. Jau seniai mane gundė šis Ilonos receptas ir vieną gražią dieną prisiverčiau išbandyti. Labai skanus patiekalas, kur yra vietos eksperimentuoti su skoniais ir į vidų dėti tai, ką mėgstame.



1.5 kg sprandinės
keli pomidorai
keli gabalėliai mocarelos sūrio
keli gabalėliai rūkyto sūrio
kelios skiltelės česnako
druskos, juodųjų pipirų, maltos saldžiosios paprikos



Sprandinę susipjaustome maždaug 1.5 cm juostelėmis, pjauname ne iki galo, paliekame kokius 2 cm neperpjautus. Mėsą pabarstome druska, pipirais ir paprikų milteliais, smulkintu česnaku, įtriname.
Susipjaustome mocarelą, pomidorą ir rūkytą sūrį.
Kiekvieną įpjovimą ištepame majonezu, dedame skiltelę pomidoro ir sūrio, sūrį reikėtų sluoksniuoti, į vieną rėvelį baltą, į kitą geltoną sūrio gabalėlį.
Susluoksniuojame visą mėsą, suvyniojame į foliją, sandariai apsukame ir kepame įkaitintoje iki 180ºC orkaitėje apie 90 minučių.Likus 10 min. iki kepimo pabaigos atidengiame foliją.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą