2015 m. liepos 11 d., šeštadienis

Mėlynių uogienė su mėtomis

Kiekvienais metais mėlynių uogienę viriau kaip ir braškių (pagal tradicinį receptą), šiais metais norėjau išbandyti kažką naujo, internete radau uogienės receptą su mėtomis, susigundžiau, išviriau ir likau labai patenkinta. Uogienės skonis puikus, mėtos jei suteikė gaivų skonį. Gavosi labai skanus mėlynių, citrinų ir mėtos derinys. Rekomenduoju :) 



1400 g mėlynių
1000 g cukraus
5 citrinų sulčių
4 šakelių šviežių  mėtų

Mėlynes nuplauname, ir suberiame į didelį nerūdijantį puodą, supilame cukrų. Išspaudžiame citrinų sultis ir supilame ant uogų. Uogas su cukrumi truput į patriname, kad išsiskirtų uogų sultys. Užkaičiame ant vidutinės ugnies ir tada padidiname ugnį ir nuolat maišant verdame 20-25 minučių. Jei reikia nugriebiame atsiradusias putas. Uogienė gali bet kada „išbėgti“, todėl nuolat maišome.

Kai uogienė ims tirštėti (pradės „spjaudytis“), ugnį sumažiname ir verdame dar 10 minučių. Kol uogienė verda, šaldiklyje atšaldome metalinį šaukštą. Jį naudosime patikrinti, ar uogienė jau reikiamo tirštumo. Taigi ant atšalusio šaukšto užpilame uogienės ir 3-4 min. dedame į šaldytuvą. Ištraukus ir palenkus šaukštą, uogienė turėtų būti sustingusi. Jei ne, dar verdame.

Kai uogienė jau išvirė, nuimame nuo ugnies ir į dedame šviežių mėtų šakeles. Palaikome jas apie 3 minutes, išmaišome ir paragaujame. Ataušusios uogienės ir mėtų skonis bus švelnesnis. Jei reikia, mėtas palaikome ilgiau, po to išimame lauk. Uogienę supilame į sterilizuotus stiklainius, užsukame dangteliais. Laikome sausoje, vėsioje vietoje.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą