Iš nurodyto kiekio gavosi 15 cepelinų.
Svarbiausia tinkamai išspausti tešlą ir virimui reikia didelio indo su daug
vandens, kad cepelinai laisvai judėtų, kitaip gausime košę.
Tešlai:
3,1 kg skustų bulvių
druskos
Mėsos įdarui:
500 g maltos kiaulienos
1 kiaušinis
druskos, juodųjų pipirų
4 skiltelės česnako
Spirgučiams:
300 g šoninės
4 svogūnai
Virimui:
1 svogūno
lauro lapų
juodųjų pipirų žirneliais
Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, įberiame
druskos, pipirų, susmulkintas česnakų skilteles. Viską sumaišome ir paliekame
pasimarinuoti.
Į 6 l indą įpilame vandens, pasūdome ir
pastatome ant ugnies, kad vanduo užvirtų.
Nuskustas ir išplautas bulves sutarkuojame ir
į atskirą indą išspaudžiame iš jų nereikalingą skystį, čia svarbų neišspausti
per daug, nes cepelinai bus kieti ir sausi ir na per mažai, kitaip jie nelaikys
savo formos. Reikia gauti tokios konsistencijos tešlą, kad galima būtų iš jos
lipdyti cepelinus. Iš indo su išspaustų skysčiu atsargiai nupilame skystį, o
ant dugno likusį krakmolą sudedame į išspaustą tešlą, pasūdome ir maišome, kad
druska ir krakmolas pasiskirstytų.
Kai vanduo užverda įdedame lauro lapus,
juodųjų pipirų ir visą svogūną. Formuojame cepelinus: ant delno paimame šaukštą
su geru kaupu tešlos masės padarome blyną, į jo vidurį sudedame įdaro ir
apvelkame mėsą tešlos mase, rankomis suformuojame pailgą formą ir lėtai
paleidžiame į vandenį. Taip suformuojame visus cepelinus, kai vanduo su
cepelinais užvirs, verdame apie 40 min.
Spirgučiams skirtą šoninę supjaustome
kubeliais ir apkepame. Susmulkiname svogūnus ir juos apkepame aliejuje.
Cepelinus patiekiame su spirgučiais, ir/ar
grietine.
Skanaus!
Visai ne taip verdami cepelinai. Jie bus kieti. Mėsa bus paprastas kukuliai.
AtsakytiPanaikintiPritariu, nes be virtų bulvių, bus kieti, kaip akmenukai
PanaikintiBus kieti ir tikrai netirpstantys burnoje nevalgė te skanių cepelinų
AtsakytiPanaikintiTaip, Jūs teisūs/teisios, tikrai skanių niekada nevalgiau ir gaminti nieko nemoku...
AtsakytiPanaikinti