2015 m. balandžio 26 d., sekmadienis

Šokoladinis pyragas su varške

Receptą radau Aguonėlės tinklaraštyje, išbandytas jau ne kartą. Rezultatas - nesunkiai pagaminamas ir labai skanus pyragas. Šiandien neturėjau jokių riešutų, tai vietoj jų įdėjau tiesiog daugiau miltų, gavosi taip pat labai skaniai. Rekomenduoju :) 




Šokoladinei masei:
125 g kambario temperatūros sviesto
215 g cukraus
2 kiaušiniai
90 g miltų
20 g kakavos
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
50 g ištirpinto juodo šokolado
60 g maltų riešutų

Varškės masei:
50 g kambario temperatūros sviesto
180 g varškės
65 g cukraus
1 valg. šaukšto miltų
1 kiaušinis


Šokoladinei masei:
Sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Į šią masę įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakame. Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais, druska bei maltais riešutais ir sujungiame su sviesto mase. Ištirpiname šokoladą ir šį taip pat įmaišome. Gausis ganėtinai tirštoka masė.
Varškės masei:
išplakame varškę su sviestu ir subėrus likusius produktus dar paplakame viską.

Daugiau nei pusę paruoštos šokoladinės tešlos paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje, ant jos dedame varškės masę ir tada likusią šokoladinę masę. Kepame iki 170ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą