2024 m. rugsėjo 19 d., ketvirtadienis

Keptų daržovių sriuba

Šiandien puikus receptas sušildantis tiek vaizdu, tiek skoniu. Labai paprastai pagaminama, labai gražių spalvų ir rudens skonio sriuba.
Receptą pamačiau Cukrinis avinėlis puslapyje ir iš karto kilo noras pagaminti.


5 didesnių pomidorų
2 nedidelių cukinijų
2 raudonųjų svogūnų
1 saldžiosios paprikos
3 morkų
kelių kiltelių česnako
druskos
prieskoniai
keli valg. šaukštų aliejaus


Į kepimo indą sudedame pjaustytus pomidorus, cukinijas, svogūnus, papriką, morkas bei česnako skilteles. Viską pagardiname druska, aliejumi bei prieskoniais. Paruoštas daržoves kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol daržovės suminkštės.
Iškeptas daržoves sutriname maisto trintuvu. Jei norisi skystesnės sriubos, įpilame dar šiek tiek vandens arba sultinio. Sriubą galima pagardinti grietinėle ar grietine, duonos skrebučiais ar sūriu ir patiekiame.


Skanaus!

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Na ir dar vienas desertas rudens kvapo ir skonio. Kiekvienais metais vis bandau atrasti naujus skonių derinius su obuoliais ir šį kartą tai keksiukai.
Receptas iš Desertų dienoraštis



Keksiukams:
100g minkšto sviesto
150g cukraus pudros
2 kiaušiniai
200g miltų
120ml pieno
1 arb. šaukštelio cinamono
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Obuoliams:
400g nuluptų obuolių
100g rudojo cukraus
1 arb. šaukštelio cinamono
1 valg. šaukšto citrinos sulčių

Kreminio sūrio kremas:
200g kreminio sūrio
200ml grietinėlės
3 valg. šaukštų cukraus pudros


Minkštą sviestą kartu su cukraus pudra plakame iki purumo. Tuomet po vieną įmušame kiaušinius po kiekvieno gerai išplakame. Miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais ir druska. Įsijojame juos į sviesto/kiaušinių masę. Išmaišome. Galiausiai supilame pieną ir dar kartą gerai išmaišome. Tešla paskirstome į keksiukų formeles (pripildome maždaug 2/3 tūrio). Kepame iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 25min.

Obuolius nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome kubeliais. Dedame į prikaistuvį kartu su ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinos sultimis, kaitiname apie 5-7min, kol obuoliai suminkštės (kaitinau daygiau, kad gaučiau obuolienę). Atidedame į šalį, kad atvėstų.

Kremui visus šaltus ingridientus suplakame kartu iki standaus kremo.

Surinkimas:
Atvėsusių keksiukų viduryje išpjauname duobutes, jas pripildome obuolių įdaro ir puošiame kremu.



Skanaus!

Cinamoninės bandelės su sūrio kremu

Kai išbandai naują bandelių receptą ir gamini jas 3 dienas iš eilės, tai turbūt nereikia pasakoti kokios jos yra GEEEROS!!!
Receptas iš čia



Tešlai:
200 g pieno
80 g cukraus
80 g sviesto
2 kiaušiniai
520 g miltų
7 g sausų mielių
1/2 arb. šaukštelio druskos

Cinamoniniam įdarui:
60 g mikšto sviesto
150 g rudo cukraus
1 arb. šaukštelio cinamono
1/2 arb. šaukštelio malto muskatinio riešuto

Sūrio kremui:
30 g cukraus pudros
80 g mascarpone sūrio
80 g philadelphia sūrio


Pieną pašildome kartus su cukrumi ir sviestu. Įpilame į kombainą ir su kablio anglaiu maišome, įmušame kiaušinius. Miltus sumaišome su druska ir sausomis mielėmis. Suberiame į skystą masę ir minkome tešlą. Kai visi produktai susijungs dar maišome apie 5 min. Dubenį ištepame trupučiu aliejaus ir padedame į jį paruoštą tešlą (nėra ji kieta, truputį limpanti prie rankų). Užkolojame rankšluosčiu ir padedame šiltai apie 1-2 val.
Cukrų sumaišome su cinamonu ir maltu muskatu. Iš pakilusios tašlos iškočiojame stačiakampį, aptepame jį minkštu sviestu ir užberiame cukraus mišiniu. Susukame lakštą į vovelį ir supjaustome apie 2cm pločio riekelėmis.


Kepimo formą ištepame sviestu ir truputį pabarstome cukrumi. išdėliojame joje bandeles ir vėl paliekame šiltai apie 30-40min., kad pakiltų.
Kremui viskus produktus tiesiog sumaišome, kad gautume glotnu kremą. 
Kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje (konvekcijos režimu) apie 25-30 min. Dar karštas bandeles aptepame paruoštu kremu.



Skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios.
Skanaus!

2024 m. rugsėjo 15 d., sekmadienis

Sviestinės tešlos obuolių pyragas

Su obuolių pyragais vis negana... vis norisi pabandyti kažką kito, vis bandymai, atradimai (tiesa būna ir nusivylimų). Šį kartą bandžiau kepti obuolių pyragą pagal Iloną iš Skanus gyvenimas (receptas čia). Ingridientai paprasti, gaminimas nesunkus, rezultatas puikus.



26 cm kepimo formai:
1kg obuolių
3 kiaušiniai
300 g tirpinto sviesto
300 g cukraus
300 g miltų
Cinamono, vanilės
Obuolių


Obuolius nulupame, supjaustome ir sumaišome su cinamonu. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki standžių putų, supilame sviestą ir miltus. Išmaišome su obuoliais ir supilame masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Galima įmaišyti aguonų, razinų, pagal savo skonį.


Skanaus!