2025 m. balandžio 13 d., sekmadienis

Tinginių ekleras su pistaciniu kremu ir aviečių įdaru

Eksperimentai su tinginių eklerais tęsiasi... Turbūt greitai nenusiraminsiu, dar galvoje turiu jau susikurus kelis skonio variantus :))) Šį kartą ekleras su pistaciniu kremu ir aviečių įdaru. Skonis TO-BU-LAS. Nei per saldu, nei per rūgštu, tiesiog tirpsta burnoje.
Palieku originalaus tinginių eklero vaizdo įrašą ir receptą čia



Tešlai:
125g pieno
125g vandens
100g sviesto
30g cukraus
5g druskos
150g miltų
5 kiaušinių

Kremui:
g mascarpone
g philadelphia
g grietinėlės
g cukraus pudros
g pistacijų pastos

Aviečių įdarui:
g šaldytų aviečių
g cukraus
g kukurūzų krakmolo (šalto vandens, tik tiek kad apsemtų)


Aviečių įdaras.
Šaldytas avietes atitirpiname. perkošiame per sietelį (kad neliktų seklyčių). Sudedame tyrę į puodą storu dugnu, įberiame cukraus ir kaitiname kol užvirs. Krakmolą sumaišome su vandeniu ir plona srovele supilame ant aviečių. Nuolat maišant kaitiname kol masė sutirštės. Atvėsiname.

Eklero kepimas.
Į prikaistuvį supilame pieną, vandenį, sudedame sviestą, suberiame cukrų ir druską ir kaitiname iki užvirimo. Kai skystis užverda, nuimame nuo ugnies ir iš karto suberiame miltus, maišome, kol neliks sausų miltų. Puodą gražiname ant ugnies ir kaitindami dar pamaišome, kad nugaruotų skystis. Truputį pravesiname ir po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išmaišant. Gautą tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir paskirstome kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje (režimas viršus apačia) maždaug 30min. nedarinėjant durelių.
Iškepus ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname.

Kremui viską sudedame į indą ir išplakame iki standaus kremo.

Vyniotinį apverčiame, užtepame kremą, juostomis sudedame aviečių įdarą (galima dar užberti smulkintų pistacijų) ir susukame.
Galima apibarstyti cukraus pudra ar aplieti šokoladu.
Paliekame šaldytuve apie 2-3 valandas.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą